LAZER EPİLASYON
Vücuttaki istenmeyen tüy ve kıllar hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir estetik sorundur Vücutta istenmeyen bölgelerde çıkan kıl ve tüyler erkek veya kadın tüm bireyleri rahatsız etmekte hatta ciddi psikolojik sorunlara bile neden olabilmektedir. Bu tip kıllardan kurtulmak için pek çok eski yöntem olmasına karşılık kalıcı olarak tedavi bu yöntemlerle pek mümkün olamamaktadır. İstenmeyen kılların yok edilmesindeki diğer klasik yöntemlerin kısa ve geçici etkili ve acı verici olması lazer epilasyonun günümüzde popüler olmasına neden olmuştur. Artık tıpta pek çok alanda kullanılan lazerler epilasyon amaçlı yani istenmeyen kılları yok etmek için de büyük bir başarı ile kullanılmaktadır. Bugün artık en az kadınlar kadar erkekler de vücudundaki fazla kılları sorun etmekte ve tedavi için lazer epilasyon kullanmaktadır..
Lazer Epilasyon Uygulamaları, Lazer epilasyon hekim kontrolünde cilt tipi ve kıl analizi yapılarak uygulanmalı, hastaya ticari kaygı ile gerçekleşmeyecek sonuçlar vaat edilmemelidir. Tıbbi gerçeklere göre en iyi sonuçları alabilmek için kullanılan cihazın dalga boyu (lazerin tipi),kılların rengi ve kalınlığı, cilt tipi ve uygulama dozları önemlidir.
Uygun cihaz ve ideal kıl ve cilt yapısında vücut bölgeleri için 2 ay aralarla ortalama 4-6 seans, yüz bölgesinde ise 1.5 ay aralarla ortalama 8-12 sensa ihtiyaç vardır. Hormonal problemler seans sayısını etkileyebilir. Bu nedenle hormonal problem düşünülen her hastada ayrıntılı tetkik ve tedavi gerekmektedir.
Lazer Epilasyon Seans Öncesi;
Lazer epilasyon uygulanacak bölgeler bronz olmamalı, gerçek ten rengine yakın olmalı, uylama öncesinde solaryum ve aşırı güneşlenmeden kaçınılmalıdır.
Lazer epilasyon uyganacak bölge kılları yüz bölgesinde enaz 1 hafta, gövdede en az 2 hafta kökünden alınmamalıdır (ağda, epilatör, cımbız).
Uzayan kıllarda rahatsız olunursa uygulamadan 2-3 gün öncesine kadar makas ya da jiletle kısaltılabilir.
Uygulama sırasında uygulama bölgesinde herhangi bir makyaj malzemesi bulunmamalıdır.
Lazer Epilasyon Sonrası;
Uygulamadan sonra kişinin cilt yapısına bağlı olarak 1-2 saat ile 1-2 gün arasında değişen sürelerle kızarıklık oluşması normaldir.
Uygulamadan 2 gün sonrasına kadar güneşe maruz kalınmamalı ve solaryuma girilmemelidir. Zorunlu olarak çıkışlarda yüksek koruma faktörlü güneş koruyucular (SPF 50) kullanılmalıdır.
Uygulama sonrası ılık duş alınabilir. Bir hafta süre ile kese, peel,ng gibi cildi tahriş eden uygulamalar yapılmamalıdır.
Seans aralarında da bronzlaşmamaya özen gösterilmelidir.