MEZOTERAPİ

Ilk defa 1952 de Fransız doktor PISTOR tarafindan tanımlanmıştır. Mezoterapi; ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelmiş olup “orta deri tedavisi” anlamındadır.
Agız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmı emilmeden parçalanarak atılır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diger organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir. Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikro enjeksiyonlarla , hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksızın problemi çözmeye yöneliktir. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları ( 4 - 6 mm'lik 29 - 30g iğneler ) kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen ağrı iğnelerin boyutlariyla paralel olarak oldukça azdır. Mezoterapide ilaçların buradan emilimi çok az oldugu için sistemik dolaşıma ilaç geçişi de yok denecek kadar azdır. Yapılan enjeksiyon sayısı; hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anotomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Mezoterapi estetik amaçlı olarak sellülit başta olmak üzere, cilt yaşlanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.


SELLÜLİT MEZOTERAPİSİ

Bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisi için kullanılan bu yöntemde lipolitik (yag eritici) ilaçlar, dolaşım düzenleyici ilaçlar, tonüs kuvvetlendirici, sellülit giderici ilaçlar yaklaşık 2 cm ara ile sellülitli bölgeye enjekte edilir. 4 mm iğneler aracılığıyla yapılan bu enjeksiyon sellülitin en geçerli tedavisidir.

SAÇLI DERİ MEZOTERAPİSİ

Androjenik alopesiler saçlı deri mezoterapisiyle tedavi edilebilen alopesilerdir. Androjenik alopesilerde follikül sayısının azalmasından ziyade, kıl kökünde bir küçülme ve kıl siklüsünde bir hızlanma söz konusudur. Anajen evre süresi kısalmıştır. Erkek ve bayanda ayrı klinik seyir izler. Erkekte soy geçmişinde dökülme hikayesi vardır. Bu durum kötü prognoza sahiptir. Dökülme önce alın sınırında başlar ve ilerler, sonra tepeden başlayan bir açılma olur. Saç çekme testi genellikle pozitiftir...Tanı genellikle klinik görünümle konur. Kadın tipi androjenik alopesia en sık görülen tiptir. Tepede saçlar azalır, seyrekleşir, incelir, kısalır ve daha az pigment içerir.
Androjenik alopesi mezoterapinin "klasik ve iyi bilinen" bir endikasyonudur.. Sonuçlar yüz güldürücü ve kalıcıdır.

MEZOLİFTİNG

Yaşlanma yaşamın doğal bir sonucudur. Yapısal, genetik ve çevresel faktörler, aynı zamanda yaşam şartları yaslanmanın sürecini etkiler. Kırışıklık cildin yaşlanmasının en belirgin ifadesidir.
Mezoterapi, antiaging amaçlı kullanılan maddelerin vücuda uygulanması konusunda da en başarılı yöntemlerden biridir. Antiaging özellikteki mineral, vitamin ve bazı yapısal elemanların vücuda sistemik yolla verilmeksizin özellikle yaşlanamanın en çok belirginleştiği bölge olan yüze uygulanır.Bu yöntemle hem uygulanan ilaçların asıl gerekli olan bölgedeki etkinliği artacak, hem de diğer organların gereksiz yere etkilenmesi engellenecektir.